Coronatijdperk

Sinds maart 2020 staat ons leven, de hele wereld op zijn kop. Niets is meer zoals het was.
Dingen die eerst vanzelfsprekend waren zijn blijvend anders.
Veel mensen leven in angst en onzekerheid en zijn erg eenzaam wat ik begrijp.

Het oerbrein wat geprogrameerd is om ons te beschermen tegen angst is aangegaan en heeft sommige mensen aangezet tot het nemen van, in de ogen van anderen, rare beslissingen.
Er wordt veel geoordeeld en mensen worden erop aangekeken hoe zij hun leven in deze tijd leven, de keuzes die ze maken. Dat oordelen komt ook vanuit angst en misschien wel jaloezie. Angst omdat mensen bang zijn dat zij of hun naasten ook besmet raken met het virus, of jaloers omdat zij ook wel zo zouden willen leven,
in vrijheid binnen de kaders die er gemaakt zijn.

Nu is er een verschil tussen angst en voorzichtigheid.
Angst komt zoals ik al zei vanuit je oerbrein. Dat brein is bezig om jou tegen te houden uit bescherming. Het brein ziet overal gevaren en verlamd jouw lichaam zodat je geen stap meer kunt en durft te zetten. Deze angst komt uit je onderbewuste en zit al jaren in jou verstopt.

Jij hebt echter een keuze.


Je kunt je laten regeren door de angst of je kiest ervoor om voorzichtig te zijn en met de regels die er zijn te gaan leven.
Ja Monique, gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar dat stemmetje in mijn hoofd, of dat verlammende gevoel wat mij tegenhoud is sterker dan ik wil.
Dat stemmetje of dat gevoel kun je laten verdwijnen.

Met aromatherapie kun jij jezelf beschermen voor virussen en bacteriƫnen die er in de lucht hangen. Je kunt de lucht zuiveren met een olie in een diffuser.
Je kunt een olie ook gebruiken als je luchtwegklachten hebt of hoofdpijn als je de griep krijgt. Als je slecht slaapt, veel piekert, veel in je hoofd zit.

Maar ook een Bachbloesemtherapie kan je helpen om de angsten te onderdrukken en te laten verdwijnen. Het kan ervoor zorgen dat je beter slaapt, negatieve gevoelens kunnen verdwijnen zodat je met een positiever gevoel aan de dag begint. Door deze te gebruiken in cominatie met coaching of andere therapie kun je onbewuste angsten loslaten.

Wanneer je iemand uit jouw familie hebt verloren door het virus, of erg ziek bent geweest begrijp ik dat je anders naar de wereld bent gaan kijken. Je gaat relativeren.
Kijken wat nu echt belangrijk is.
Meestal is de winterperiode een moment van naar binnen gaan en bezinning, maar deze lente door de isolatie is de periode verlengt. Juist in de tijd dat je weer naar buiten wilt om te zaaien en te bloeien wordt je beperkt en wordt dat proces vertraagd door omstandigeheden van buitenaf. Voor sommige mensen is het lastig om er mee om te gaan. Zij zijn niet zo flexibel, worden gefrustreerd en raken uit balans. Met diverse behandelvormen kun je weer in balans komen.

Misschien wil je er met iemand over praten die je weer en eindje op weg helpt? Je kunt mij bellen of mailen en ik maak gratis tijd voor jou vrij.
Helaas ben ik ook een slachtoffer door het virus, maar dat houd mij niet tegen om de dingen te doen ik die graag wil doen binnen de regels die er zijn.
Ik leef elke dag mijn leven met plezier en laat mij niet tegen houden door de beperkingen. Ik kijk naar wat er wel mogelijk is in plaats van wat er niet kan/mag.

Ik heb mijn mindset de afgelopen jaren getraint en heb daarbij steun gehad van de Bachbloesems en de Aromatherapie.
Met een kleine hypnosesessie laat ik alle negatieve gevoels los en creer ik nieuwe blije gevoelens.
Voor jou heb ik een kleine sessie opgenomen zodat je kunt proberen of dit iets is waarmee ik jou kan helpen.

Laat de beperkingen die je voelt, ervaart niet jouw leven beheersen. Omarm de mogelijkheden die er zijn en kom in actie.

Monique Verhagen
Energtisch therapeut en coach