Aromatherapie of Bachbloesemtherapie

Aromatherapie is het gebruik van helende geuroliën gewonnen uit planten en bomen. Deze geuren komen via de neus in jouw hersengebied waar ze een bepaalde herinnering oproepen die jouw lichaam herkent, ook al ruik je iets pas voor de eerste keer. Deze geur stuurt de emoties aan en lichamelijke functies. Als je een verse appeltaart ruikt roept dat een emotie en herinneringen bij je op. De hersenen zijn een onderdeel van ons endrocriene systeem. Dit systeem scheidt hormonen in ons lichaam die invloed hebben op onze groei, seksuele beleving, de spijsvertering maar ook de bijnieren en andere organen, weefsels, de bloeddruk, de hartslag.
Bepaalde geuren kunnen een krachtige emotionele en lichamelijke reactie oproepen, maar ook helend werken.

Voor iedere klacht is er een andere geur en het is aan jou welke geur jij als prettig ervaart. Wanneer een geur een onprettige reactie oproept is deze niet geschikt voor jou.

Je kunt een geur inademen door hem te verstuiven/verdampen in de lucht of door hem te smeren op de huid, wanneer hij verdunt is met een basisolie. Sommige aroma's mag je innemen en helpen bijvoorbeeld bij een keelontsteking.
Er zijn veel natuurlijke aroma's die je vast al in de keuken gebruikt. Bijvoorbeeld: Basilicum, oregano, kaneel, vanille, peper, dragon, tijm, citroen, rozemarijn.
Zonder dat je het bewust weet doen de geuren al iets in jouw systeem. Wil je weten welke geur jouw klacht kan verhelpen neem dan contact op.

Bachbloesemtherapie is het gebruik van oliën gewonnen uit wilde bloemen en planten die geneeskrachtige eigenschappen hebben. Deze oliën hebben invloed op onze mentale en emotionele toestand. Bachbloesems kunnen door iedereen gebruikt worden, zelfs huisdieren kunnen er baat bij hebben. (mijn hond krijgt druppels tijdens oud en nieuw voor de angst van vuurwerk).
De olië vermeng je met water en neem je in door de druppels op je tong te leggen met een pipetje.
De energie van de plant die je inneemt werkt op een emotietrilling in jouw lichaam. Door de positieve werking van de druppels zal de negatieve energie op de energietrilling verminderen. Het scherpe randje gaat ervanaf. Wil je helemaal van de emotionele blokkade af dan zijn er nog andere behandelvormen die jou verder kunnen helpen.


Wat is het verschil tussen Aroma en Bachbloesemtherapie?
De oliën van de aromatherapie wordt gewonnen uit de hele plant en boom.
De oliën van de Bachbloesemtherapie wordt gewonnen uit de bloemtoppen van planten.

Aromatherapie wordt door de neus/huid opgenomen in jouw lichaam.
Bachbloesemtherapie wordt door de mond opgenomen in jouw lichaam.

Een bepaald aroma kan bijwerkingen hebben of zelf gevaarlijk zijn voor bepaalde groepen mensen (zwangeren, baby's, mensen met een hoge bloeddruk, hartproblemen)
Bachbloesems kun je veilig innemen en kennen geen bijwerkingen.

Aromatherapie werkt op klachten in het hele lichaam en de geest.
Bachbloesems werken op de geestelijke klacht.

Wil jij graag een recept laten maken om jou te ondersteunen neem dan contact met met op.

Monique Verhagen
Energetisch therapeut Papillon therapie en coaching