Waarom Monique

Als oudere zus van een overleden broer en als ouder van een overleden kind weet ik wat voor invloed een vroeg kinderlijk trauma heeft op het leven van een kind.

Het is mijn missie ervoor te zorgen dat een "trauma" eerder wordt opgemerkt en opgelost zodat een kind onbezorgd en veilig kan opgroeien.

Mijn verhaal.
 

Mijn moeder werd zieker en zieker en toen ik besefte dat de pijn en verdriet van het overlijden van mijn broertje de oorzaak was, werden mijn ogen geopend.

Ik gaf mezelf 60 uur per week weg aan anderen, ik negeerde de pijnsignalen in mijn lichaam en ik deed net of de problemen thuis er niet waren. Mijn lichaam deed dingen op de automatische piloot, zonder te voelen, zonder emotie. 

Ik nam afscheid van de dingen die mij geen energie meer gaven (kinderopvang verkopen en scheiden) en ik ging dingen doen die mij energie geven (studeren en mezelf ontwikkelen).

Na mijn openbaring besloot ik op zoek te gaan naar echte hulp die bij mij paste. Geen psycholoog of maatschappelijk werker die luistert maar niets oplost en ook geen pilletje van de huisarts om mij beter te laten voelen, nee iemand die luisterde en mij begreep. De alternatieve therapie die ik vond bracht mij terug naar mijn gevoel. Naar de pijn en verdriet uit mijn jeugd, maar ook die van het overlijden van mijn dochter.

Tijdens het proces gebruikte ik Bachbloesems om mij te ondersteunen, ging ik met traumatherapie aan de slag en kwam in contact met mijn diepste verlangens. Om mijn hoofd leeg te maken onderging ik regelmatig een Acces Bars behandeling.Door naar de kern van mezelf te gaan, daar de problemen op onbewust niveau op te lossen, zag ik alles in het nu veranderen. Met hypnotherapie was ik al na 1 sessie getransformeerd.

Ik voelde me rustig, had meer energie om de dag te starten en om dingen te doen. De angst die mij belemmerde om stappen te zetten was weg. De belemmerende gedachten uit mijn hoofd verdwenen. Ik kreeg weer controle over mijn leven. Ik zette mezelf weer voorop. Ik leefde weer. Zo'n gaaf en onwerkelijk gevoel.

Ik wist nu dat mijn broertje en mijn dochter niet voor niets zijn overleden.
Nu gebruik ik mijn eigen ervaring om ervoor te zorgen dat andere moeders hun verdriet, pijn,....... niet mee hun graf innemen en hun kinderen opzadelen met een trauma wat ze belemmert om te zijn wie ze zijn.
 

Levenservaring

1970 Mijn komst op aarde;
1972 Geboorte en overlijden broertje Marco;
1994 1e zoon geboren;
1997 Stil geboren dochter na een zwangerschap van 38 weken;
1998 2e zoon geboren (ADHD-ODD/Huilbaby);
2000 Start kinderopvangorganisatie (0-12 jaar);
2017 Verkoop kinderopvangorganisatie;
2017 Start praktijk in therapie en coaching;
2019 Docent en inspirator pedagogiek.
 

Vakgerichte opleidingen
2016-2018 Opleiding tot energetisch therapeut;
2017 Opleiding aroma en Bachbloesemtherapeut;
2017 Massage met de 5 elementen;
2017 Docent kindermassage;
2018 Zwangerschapmassage;
2018 Opleiding tot babycoach;
2019 Accupresuur therapeut;
2019 Dunstan babytaal trainer;
2019 Acces Bars, MTVSS, Herstel van bevruchting;
2020 Hypnotherapie
2020 Kinderhypnose
2021 Master hypnotherapie
2022 NLP opleiding
2022 Psychische en Medische basiskennis
2023 TA en rouwtherapeut
2024 Baby en kindergebaren en verdieping in hypnose protocollen.
 

Kernwaarden

Mijn kernwaarden bepalen alles wat ik doe.
Spiritualiteit, ik geloof dat er meer is dan de reguliere geneeskunde.
Vertrouwen, ik vertrouw erop dat alles wat je wil bereiken mogelijk is. Wellicht met wat hulp van een ander. Dit geeft rust en kracht voor mij.
Authentisiteit, ik leef mijn kernwaarden en doe me niet anders voor in de praktijk als in mijn prive-situatie.
Reflectie, ik kijk naar wat er is gebeurt en leer daarvan. Maar ik doe niet aan wat-als......... Ik besef dat ik elke keer weer een keuze heb en dat ik het met de wetenschap van nu anders kan doen.
De situatie kan ik niet veranderen wel de manier waarop ik er mee om ga. Ik ga ervan uit dat iedereen een keuze maakt met de beste intentie. Pas later weten we of het de beste keuze was.
Doorzettingsvermogen, elke dag houd ik een dagboek bij en ben ik ergens dankbaar voor. En in de ochtend besluit ik wat ik deze dag centraal laat staan. (liefde voor mezelf, rust, power, gezondheid, liefde voor anderen, geven, ontvangen.............)
Leven, daar heb ik voor gekozen in 2013. Ik gun het andere ouders dat ze het eerder weer oppakken.
 

Prive
Ontspannen doe ik in het bos of aan zee, wandelen met de hond en lezen in de zon.