Therapie of coaching?
 

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?

Therapie gaat over het verleden en coaching gaat over de toekomst.

Wat is het verschil tussen een therapeut of een coach?

Als je denkt aan therapie dan denk je vast aan een zwaar en lang traject voor ernstige problemen waarbij je heel jouw ziel moet bloot leggen bij een onbekende.
Ik zie therapie niet als een zwaar en langdurig traject. Ik zie therapie als een hulpmiddel om van jouw klachten af te komen, zonder dat je precies hoeft te weten waar die vandaan komen. Als therapeut begeleid ik jou in jouw traject met als einddoel pijn vermindering of pijnvrij. Ik ondersteun jouw proces met diverse tools die elke behandeling anders kunnen zijn.
Bij therapie gaan we dieper in op thema's die er spelen in jouw leven. Emoties worden aangeraakt en bekeken en de pijn die er is wordt weggenomen.

Als je denkt aan coaching dan denk je vast aan praatsessies waarbij een ander jou dingen aanleert die je kunt toepassen in jouw leven.
Ik zie coaching niet als jou iets aanleren. Ik zie coaching als een hulpmiddel om jou verder op jouw pad te brengen. Soms heb je alleen iemand nodig die jou een stukje begeleid en die je inzichten geeft zodat je de juiste keuzes kunt maken. Je weet immers zelf het beste wat bij jou past, en wat je nodig hebt. Ik heb daarvoor verschillende manieren die misschien anders zijn dan je bent gewend. Ik werk namelijk volgens de holitische visie, dat jouw lichaam en geest geheel vormen.
Ik houd jou een spiegel voor. Dat kan confronterend en pijnlijk zijn, maar door de pijn te ervaren kom je verder.
Als je niet naar de pijn durft te kijken, het aan durft te raken, er niks mee durft te doen uit angst, dan zet het zich vast in jouw lichaam en veroorzaakt het een blokkade. Dit kan klachten opleveren zowel lichamelijk als fysiek.

Waarom zou ik voor een therapeut of coach kiezen?

Als je geen pijn hebt, je zit lekker in je vel dan is er wellicht geen noodzaak om een therapeut of coach te bezoeken. Maar als je gezond wilt zijn en blijven dan zijn er verschillende vormen om dit te bereiken. Een daarvan is een regelmatige massage nemen. Door te masseren gaat jouw bloeddruk omlaag, kunnen afvalstoffen het lichaam beter verlaten, daalt het stresshormoon. Hiervoor ga je naar een massagetherapeut.

Welke therapeut of coach past bij mij?

Het is erg belangrijk dat je een therapeut of coach zoekt waarbij jij je op je gemak voelt. Wanneer jij je niet veilig voelt slaat de therapie/coaching niet aan.

Verder is het belangrijk dat je weet wat je graag opgelost wilt hebben. Waar heb je last van? Wat ben je bereid te investeren, en dan heb ik het niet alleen over financieel? Wat past bij jou? Praten of een directe lichamelijke ervaring?

Mocht je nog meer vragen hebben, neem dan contact met mij op, dan kan ik je helpen een juiste keuze te maken.


Je bent het waard om voor jezelf te zorgen!