Hypnotherapie

Hypnotherapie betekent dat je tijdens een hypnose trauma's gaat verwerken en reprogrameren in jouw onderbewuste.
Hypnose (afkomstig van het Oud-Griekse woord _πνος (hupnos): slaap) is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Hypnose is een mengeling van ontspanning en focus. Deze techniek bestaat al sinds 1843.
Hypnotherapie wordt soms ook gebruikt als anestesy in een ziekenhuis, of bij een tandarts als iemand een behandeling moet ondergaan en geen pijnstilling wil.
Je kunt het ook toepassen tijdens een bevalling, als je moet leren voor een examen, als je van de pijnklacht af wilt.

De therapie gebeurt in 3 fases. Verwonderen – geloven - genezen.

Tijdens de sessie gaan er geen gekke dingen gebeuren waar je niet zelf achter staat. Je bent volledig bij jouw bewustzijn, je kunt gewoon praten en communiceren.
Deze manier van hypnose is anders dan een showhypnose die je in het verleden op tv zag.

Je gaat gedurende de therapie contact maken met jouw onderbewuste. Wat is dat? Jouw onderbewuste stuurt jou dagelijks aan bij dingen die je automatisch doet.
Waneer je pijn hebt aan je been verander je automatisch van houding om dit deel te ontlasten. Daar denk je niet bij na.
In je onderbewuste kun je tegen jezelf zeggen: "je mag gewoon lopen want het is beter voor mij". De kans bestaat dat jouw kritsche mind denkt: "ja hoor dat gaan we niet doen" en je blijft het been ontlasten om jezelf te beschermen.

Heb je ergens pijn, heb je een trauma, ben je angstig, slaap je slecht.......... Informeer of jouw klacht ook behandeld kan worden met hypnose.

Word ik wel weer wakker?
Wanneer ik denk dat je klaar bent dan wordt je gewoon weer wakker, je kunt niet in hypnose blijven. Zou je het toepassen voor je gaat slapen dan wordt je de volgende ochtend gewoon weer wakker.

Wat is het verschil met mediteren?
Tijdens een meditatie ben je in een diepe ontspanning en gaat het erom dat jij jouw gedachten tot rust brengt. Je maakt weer contact met jouw lichaam en komt in het hier en nu.
Tijdens een hypnose ben je gefocust en sta je open voor suggesties. Tijdens een hypnose moet je onbewust soms hard werken als er emoties naar boven komen die gekoppelt zijn aan (nare) herinneringen.

Wil jij nu met de dorpsdeal met korting kennis komen maken met hypnose maak dan snel een afspraak. De stoel staat voor je klaar.

Wil je liever thuis blijven ook dat is mogelijk. Via zoom kun je in jouw eigen omgeving in hypnose worden gebracht.


Monique Verhagen

Energetisch therapeut van Papillon therapie en coaching.


Lees hier mee over veel gestelde vragen.