Familie en trauma opstellingen

Tijdens een gesprek gaan we onderzoeken wat het probleem is en waar het vandaan komt.
Soms is er iets (on) bewust in jouw jeugd gebeurt waar je nu nog last van hebt. Op het "trauma"zit een energie. Door je te verbinden met die energie van vroeger en deze om te buigen/er afscheid van te nemen verandert de energie in het nu. Met een opstelling werk je met rollen en de energie van de rol.
Je kunt voorwerpen opstellen die een trauma voorstellen, maar je kunt ook met mensen werken of blaadjes waar het trauma op staat.

Hier een voorbeeld van een sessie.

Ik had een client die last heeft van verlatingsangst. Hierdoor loopt het niet lekker in haar relatie.
In haar jeugd heeft haar vader haar moeder, broers en zussen verlaten. Haar moeder raakte verbittert en na het huwelijk van mijn client zei haar moeder dat ze geen contact meer met haar wilde. Ze heeft geen idee waarom.

We hebben verlatingsangst op een briefje geschreven en mijn client is op dat blaadje gaan staan. Terwijl mijn client aan het praten was wat ze ervaarde op dat blaadje voelde ik waar de pijn vandaan kwam en we gingen naar de pijn van dat moment toe. Mijn client schreef op een a 4 het woord pijn op. Daarna is ze op het blaadje gaan staan en voelde zij waar de pijn zat in haar lichaam. Ze ervaarde erge pijn(8) in haar borst en buik.
Het bleek dat haar moeder haar pijn had geprojecteerd op de kinderen/mijn client.
Ik ben op het blaadje gaan staan met de naam van de moeder erop. Door in die energie te stappen voelde ik de pijn van de moeder. Ik ervaarde de pijn van het moment waarop haar man hen verliet. Ik kreeg beelden en gevoels door die ik kon uitspreken naar mijn client.

Naderhand heb ik de rol van de moeder aangenomen en tegen mijn client verteld dat het mij (moeder) heel veel verdriet heeft gedaan dat haar man haar had verlaten zonder een reden op te geven. Ze heeft zich beschermd door geen banden meer aan te gaan met mensen uit angst om weer die pijn te voelen.
Ze heeft een pantser om zich heen getrokken en iedereen, waaronder haar kinderen, van zich af geduwt. Moeder heeft er last van, want ze is eenzaam, heeft met niemand contact, verbittert en ze heeft pijn in haar hele lichaam, de doktoren weten niet waar het vandaan komt.
Toen mijn client tegen haar moeder (mij) vertelde waar ze last van had begon de moeder (ik) te huilen. Ze had dit niet gewild en het speet haar enorm.
Moeder kon haar pijn loslaten door een oefening, en daarna kon moeder (ik) de pijn van haar dochter (mijn client) terug nemen. Het was immers moeders pijn.

Na de oefening die bijna 1.5 u duurde voelde mijn client zich opgelucht, er was een enorme ballast van haar afgevallen.
De volgende dag belde haar moeder haar ineens na 15 jaar op. Ze wilde graag een kopje koffie drinken met mijn client.
De echte moeder vertelde dat ze ziek was, maar dat ze vanochtend was opgestaan zonder pijn. Dat ze aan haar dochter dacht en direct een afspraak moest maken.
Tijdens dat kopje koffie hebben moeder en dochter een gesprek gehad en zijn er veel tranen gevloeid bij beiden.

Moeder en dochter zijn daarna in mijn praktijk gekomen om een opstelling te doen met de vader.

Als je mensen die je (niet) kent opstelt voor een persoon/trauma/pijn/etc. dan ervaart de persoon die daarvoor is opgesteld van alles. Er komen beelden of geluiden/geuren/woorden van het opgestelde naar buiten. Door de inzichten die jij krijgt kun jij verder. Of je neemt het aan en geeft het een plekje in jouw leven, of je gaat met het inzicht aan de slag als het je belemmerd.

Heb jij ook een probleem/pijn/trauma in jouw leven en wil je daar graag inzicht in, zonder te praten of in hypnose te gaan, dan is dit een handig hulpmiddel..
Kom dan ervaren wat opstellingen voor jou kunnen veranderen. Maak een afspraak en ik zie je binnenkort in mijn praktijk.