Bachbloesemtherapie

Het is de natuurlijke apotheek, bijvoorbeeld als je depressief bent, of angstig, of moeite hebt om het verleden/herinneringen/overtuigingen los te laten.

Door onderzoek en ervaring van Dr. Bach is aangetoond dat de bloesems van verschillende planten een goede werking hebben op onze cellen en fysieke en mentale klachten kunnen worden vermindert en soms zelfs verdwijnen.

Bachbloesemtherapie is het gebruik van oliën gewonnen uit wilde bloemen en planten die geneeskrachtige eigenschappen hebben. Deze oliën hebben invloed op onze mentale en emotionele toestand. Bachbloesems kunnen door iedereen gebruikt worden, zelfs huisdieren kunnen er baat bij hebben. (mijn hond krijgt druppels tijdens oud en nieuw voor de angst van vuurwerk).
De olië vermeng je met water en neem je in door de druppels op je tong te leggen met een pipetje.
De energie van de plant die je inneemt werkt op een emotietrilling in jouw lichaam. Door de positieve werking van de druppels zal de negatieve energie op de energietrilling verminderen. Het scherpe randje gaat ervanaf. 

De werking van Bachbloesemtherapie kun je onderverdelen in 7 groepen

Angst, angst voor iets fysieks als spinnen/muizen/hoogtevrees maar ook het ervaren van een angstig gevoel en niet weten waar het vandaan komt.
Onzekerheid.
Niet leven in het NU maar in het verleden. 
Eenzaamheid.
Overgevoelig voor invloeden en denkbeelden, Ik kan het niet, ik ben niks waard, het lukt toch niet.
Moedeloos/wanhopig, depressief.
Overbezorgd voor een ander maar niet voor jezelf.

 

De werking van een Bachbloesemtherpie werkt positief. Het negatieve gevoel wordt positief, de angst verdwijnt, de (negatieve) herinneringen worden (positief) opgeslagen en zorgen ervoor dat de client weer ziet hoe mooi het nu is. De diepe put krijgt een touw om naar boven te willen klimmen.

Je neemt de druppels, die op maat voor jou worden gemaakt, in met water of je druppelt het op de tong minimaal 4x per dag gedurende 4 weken.

Tijdens de zwangerschap en bevalling werken Bachbloesems ook erg goed tegen diverse klachten.

Onzekerheid. Ben ik wel een goede moeder? Lukt het mij wel om dit kind eruit te krijgen?
Gespannen/ nare onderbuik gevoelens hebben/ ongerust zijn. Gaat het wel goed met de baby?
Een goede nachtrust willen hebben.
Erg vermoeid zijn en meer energie willen hebben.
Ongeduldig, niet kunnen wachten tot het voorbij is.
Erg emotioneel reageren, tijdens en na de zwangerschap.

 

Je kunt de druppels ook bij de betere reformwinkel kopen. Echter je koopt een heel flesje terwijl je er maar enkele druppels van nodig hebt, en je weet niet precies welke druppels je moet kopen. Meerdere druppels kunnen werken bij jouw klacht! Daarom is het goed om naar een therapeut te gaan die een recept op maat maakt.